tiistai 10. joulukuuta 2013

Pinaattipastaa kipparikallelaisittain

Olen postannut näitä kirjoituksia facebookiin ja siellä olen saanut mukavaa palautetta ja myös uusia reseptejä. Kaksi ystävääni ehdotti pinaattipastaa ja sitä sitten kokeiltiin lounasruuaksi. Kirjassa oli siihen reseptikin, mutta simppelin ruuan kanssa ei voi erehtyä. 

Tykkään tuoreesta pinaatista, joten ostin kaksi "laatikollista" italialaista pinaattia, vaikka resepteissä oli pakastettua versiota. Nyt harmittaa kun en tiedä onko pakastettuna suomalaista pinaattia ja ehkä luomuakin… Epäilen, mutta en siis tiedä. Täytyy ensi kauppareissulla tarkastaa. Jos suomalaista pinaattia on pakastettuna JA luomuna, täytyy tehdä valinta tuoreen ulkomaisen ja pakastetun suomalaisen luomun välillä. Ikäviä päätöksiä. Apetit kertoo sivuillaan suomalaisesta pinaatista, mutta ei luomusta. Pinaatissa on näköjään runsaasti kuituja, täytyy ruveta laittamaan mukaan kaikenlaisiin ruokiin. Esim. sämpylöihin. Siis jos niitä joskus leipoisin.

No, italialaiset tuorepinaatit maksoi 1,99 euroa/70g, eli 3,98 yhteensä. 

En muuten tykkää yhtään että kaikki maksaa aina vaikka 2,99! Miksi ei voi maksaa 3 euroa?? Eikai kukaan oikeasti ajattele että onpa paljon halvempaa kun on 99… Jos joskus ikinä myyn jotain, mulla maksaa kaikki tasalukuja. Tämä on lupaus!

Tässä satsissa ei ole muuta luomua kuin spagetti, ruokakermaa toki saa luomuna, mutta unohdin luomuilun kermakaapilla. No, ei aina voi kaikkea muistaa… Ei-luomu ruokakerma maksoi 0,90 euroa. Pastat oli jo kotona joten niille ei ole nyt hintaa. Sipuleja ostin ison pussin, enkä nyt jaksa laskea paljonko yhdelle tuli hintaa. Tai valkosipulinkynnelle. Laiska kun olen. Juustoraaste maksoi 2,25 euroa, mutta se ei mennyt kokonaan tähän ruokaan. 

Eli 7,13 tuli ruualle hintaa (pastat ja sipulit päälle). Syöjiä oli viisi, joten 1,40 ei ole paha hinta ruualle. Pakastettu pinaatti olisi ollut vielä varmaankin halvempaa. 


Pinaattia ei oikeasti olisi tarvinnut pilkkoa, mutta ajattelin että siinäpä kiva tekeminen 6-vuotiaalle Siljalle. Pakastepinaatin kanssa olisi tämäkin jäänyt kokematta! Ja kun jotain pilkkoo, sitä pitää tietenkin maistella. Ja hyvältä maistui! 


Ja 3-vuotias Akseli sekoitteli pinaatteja pannulla. Ja ilmoitti heti aluksi ettei sitten kyllä todellakaan syö kun vaan spagettia… Mausteeksi laitettiin suolaa, pippuria ja muskottia.


Siljan annos näytti tältä ennen syömistä.


Syömisen jälkeen lautanen olikin tyhjä! Ruuasta tuli Siljan toiseksi paras lempiruoka. Hernekeittoa ei kuulemma voita mikään. Aikuiset tykkäsi oikein kovasti ja myös Elisa. Akselin sain maistamaan yhden spagetin, jossa oli vähän kastiketta. Pienin askelin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti